Landis+Gyr overtager driftsansvaret for 660.000 intelligente målepunkter for Caruna Oy

Den globalt førende aktør indenfor måling og energistyring overtager Carunas AMI-drift i Finland i regionens største kontrakt for "managed services" til dato

Zug/Schweiz – september 12, 2018 – Landis+Gyr har lanceret en omfattende "Metering as a Service"-løsning til drift af alle Caruna Oy's 660.000 intelligente målepunkter. Efter tildeling af en AMI-servicekontrakt for Finlands største DSO sidste år, er Landis+Gyrs overtagelse af styringen af ​​Caruna-infrastrukturen gået videre til produktionsfasen. Servicen omfatter fuldt operativt ansvar for målingen i en periode på seks år og en mulig forlængelse på yderligere tre år.

Landis+Gyr indsamler og administrerer nu aflæsning af timeforbrug og strømkvalitet fra 660.000 boligmålere og sender data til Carunas faktureringssystem. Via Landis+Gyrs serviceplatform vil der blive leveret mere end 17 millioner validerede måleværdier til Caruna og deres kunder hver dag.

Servicens omfang omfatter også styring af infrastruktur og datakommunikation samt aktivering af arbejde i marken. Den integrerede platform giver mulighed for forskellige funktioner, herunder Carunas styring af efterspørgselsbaseret aflæsning, strømtilslutning og -afbrydelse samt statusforespørgsler fra Carunas interne systemer.

Ralph Griewing, Senior Vice President for Business Unit Energy Solutions i EMEA-regionen udtaler: "Landis+Gyr har været en førende AMI-udbyder i Finland siden 2002 og er stolte af at arbejde sammen med Caruna – en pioner indenfor implementering af intelligente målere. Med mere end 15 millioner målepunkter på servicekontrakter verden over er vi glade for at udvide vores rolle i servicebranchen og overtage den daglige drift af Carunas AMI-løsning."

Katriina Kalavainen, chef for kundekontakt hos Caruna tilføjer: "Vi ledte efter en transparent, omkostningseffektiv løsning fra en erfaren partner. Landis+Gyr var i stand til at overtage serviceaktiviteterne smidigt og efter planen uden afbrydelser i vores drift eller kundeservice. Efter denne succesfulde start ser vi frem til vores samarbejde og partnerskab de kommende år.”

Om Landis+Gyr

Landis+Gyr er den førende globale leverandør af integrerede energistyringsløsninger til forsyningssektoren. Virksomheden tilbyder en af de bredeste porteføljer af produkter og tjenester til løsning af komplekse brancheudfordringer og leverer omfattende løsninger som fundament for et smartere forsyningsnet, herunder smart forbrugsmåling, måling på distributionsnettet og automatiseringsværktøjer, belastningskontrol, analyse og energilagring. Landis+Gyr har aktiviteter i over 30 lande på fem kontinenter. Med en omsætning på ca. 1,7 mia. USD beskæftiger virksomheden ca. 6.000 medarbejdere med det eneste formål at hjælpe verden med bedre styring af energi. Yderligere oplysninger findes på www.landisgyr.dk

Kontakt

Sami Kurunsaari


CEO Landis+Gyr Nordics
+358 50 336 6850