A Landis+Gyr og Telia går sammen om at introducere NB-IoT i intelligent energimåling - Landis+Gyr

Landis+Gyr og Telia går sammen om at introducere NB-IoT i intelligent energimåling

Ny teknologi giver mulighed for omkostningseffektiv, solid dataoverførsel fra intelligente målere til forsyningsvirksomhedernes systemer og baner vej for nye innovationer i energisektoren.

Landis+Gyr og Telia har underskrevet en rammeaftale vedrørende NB-IoT (Narrow Band – Internet of Things) kommunikationsteknologi og -service til Smart Metering. Kontrakten dækker brugen af Telias mobilnetværk til intelligent overførsel af måledata i Norden og de Baltiske lande, herunder NB-IoT og LTE-M samt 2G/3G/4G/5G-teknologier. NB-IoT supplerer Landis+Gyrs omfattende kommunikationsportefølje, som også omfatter de seneste PLC- og RF-teknologier, og giver dermed mulighed for en optimal løsning på forskellige kundebehov.

NB-IoT er en LPWAN teknologi (Low Power Wide Area Network) baseret på det eksisterende 4G/LTE kommunikationsnetværk og optimeret for IoT-kommunikation. Det giver mulighed for effektiv og solid dataoverførsel fra intelligente energimålere til dataindsamlings- og kontrolsystemer samt til andre forsyningssystemer. NB-IoT giver fordelen af punkt-til-punkt mobilteknologier med væsentligt lavere omkostninger og forbedret netværksdækning sammenlignet med tidligere tilgængelige mobilteknologier.

Den forbedret signal indtrængen ind i bygninger giver mulighed for at nå intelligente energimålere selv i kældre to etager under jordens overflade. Som en standardiseret teknologi tager NB-IoT fat på forskellige IoT-tilslutningsmuligheder og giver interoperabilitet mellem enheder og operatører.

Telia’s NB IoT netværk dækker allerede i dag alle de nordiske lande. For eksempel er den geografiske dækning i Sverige pt. 95% og befolkningsdækningen 99,9%. På linje med de høje interne standarder for kvalitet og sikkerhed vil Landis+Gyrs første NB-IoT-kommunikerende intelligente enheder blive introduceret til markedet i begyndelsen af 2019 efter den igangværende løsningsintegration og testfasen i marken.

Sami Kurunsaari, CEO for Landis+Gyr Nordics, byder samarbejdet med Telia velkommen og fremhæver, at det vil være et væsentligt fremskridt for forsyningskunderne i Norden, som nu forbereder sig på at tage næste generation af intelligent måleteknologi i brug. "Vi er overbevist om, at sammen med Telia, som er en førende Telecom operatør på det nordiske marked, kan vi give vores kunder kommunikationsløsninger, som ikke blot imødekommer behovene til omkostningseffektivitet og sikkerhed, men også giver mulighed for innovative, nye brugssager i fremtiden"

Björn Hansen, Head of Enterprise and Public IoT på Telia Division X, bekræfter: "Jeg er rigtig glad for at byde Landis+Gyr velkommen til det største NB-IoT-netværk i Norden og de Baltiske lande. Partnerskabet giver os en indsigt i energisektoren, og vi kan se et væsentligt potentiale, også for nye services, der anvender NB-IoT.  Sammen med Landis+Gyr vil vi hjælpe forsyningsværkerne til at få mest muligt ud af deres intelligente energidata."

 

Kontakt:

Sami Kurunsaari, CEO, Landis+Gyr Nordics
sami.kurunsaari@landisgyr.com
+358 50 336 6850

 

Om Landis+Gyr
Landis+Gyr er den førende globale leverandør af integrerede energistyringsløsninger til forsyningssektoren. Virksomheden tilbyder en af de bredeste porteføljer af produkter og tjenester til løsning af komplekse brancheudfordringer og leverer omfattende løsninger som fundament for et smartere forsyningsnet, herunder smart forbrugsmåling, måling på distributionsnettet og automatiseringsværktøjer, belastningskontrol, analyse og energilagring. Landis+Gyr har aktiviteter i over 30 lande på fem kontinenter. Med en omsætning på ca. 1,7 mia. USD beskæftiger virksomheden ca. 6.000 medarbejdere med det eneste formål at hjælpe verden med bedre styring af energi. Yderligere oplysninger findes på www.landisgyr.dk

Om Telia
We’re Telia Company, the New Generation Telco. Our approximately 20,000 talented colleagues serve millions of
customers every day in one of the world’s most connected regions. With a strong connectivity base, we’re the hub in the digital ecosystem, empowering people, companies and societies to stay in touch with everything that matters 24/7/365 – on their terms. Headquartered in Stockholm, the heart of innovation and technology, we’re set to change the industry and bring the world even closer for our customers. Read more at www.teliacompany.com