Landis+Gyr introducerer ”Smart Grid som en service” til det europæiske marked

”Managed Services” giver mulighed for, at danske elforsyninger kan fokusere på deres kerneforretning

Zug/Amsterdam – 4 oktober 2017 – Landis+Gyr fremviser sit nye tilbud om ”Managed Services” for europæiske kunder på European Utility Week i Amsterdam fra 3. til 5. oktober.

"Vi ser stigende kompleksitet i forsyningsdrift sammen med en digital udvikling i såvel teknologien som markedet. Ved at tilbyde intelligent net og AMI-drift som en tjeneste til vores kunder, giver vi dem mulighed for at få de rigtige værktøjer til at fokusere på de nye muligheder, der tilvejebringes med denne omstilling," siger Oliver Iltisberger, vicepræsident for EMEA hos Landis+Gyr.

Administrerede tjenester er ikke et nyt territorium for Landis+Gyr. Virksomheden leverer AMI-drift i alle de nordiske lande, administrerer et stort antal intelligente net i Nordamerika og håndterer over 15 millioner målepunkter i servicekontrakter over hele verden. Med et udvidet sortiment i EMEA svarer virksomheden på stærke signaler fra markedet. "Tjenester og softwareanvendelse repræsenterer en stor del af vores kunders investeringer i intelligente net i de kommende år," siger Iltisberger.

Afhængigt af energiforsyningsselskabernes præferencer kan serviceområdet gå fra støtte til daglig drift til fuldt styret IoT-driftsservice. Landis+Gyr har for nyligt underskrevet flere kontrakter af forskelligt omfang for administrerede tjenester:

I Finland har Landis+Gyr for nyligt underskrevet en større AMI-servicekontrakt med Caruna. Da den eksisterende kontrakt skulle fornys, valgte Caruna Landis+Gyr som fremtidig servicepartner. Landis+Gyr overtager fra efteråret 2018, den daglige drift af Carunas AMI-løsning med 650.000 beboelsesmålere

Derudover underskrev SK Forsyning og Landis+Gyr i Danmark en kontrakt om en omfattende intelligent målerløsning. Udover AMI-målere og software skal Landis+Gyr levere en lang række tjenester til støtte for en effektiv udbygning og efterfølgende drift af den intelligente målerløsning i de næste 12 år.

Landis+Gyrs og Vattenfalls AMI-pilotprojekt til implementering af næste generation af målerteknologi i Sverige er i fuld gang. Projektet omfatter også "Software som en Service".

Mange europæiske kunder har angivet, at det ikke er fornuftigt at investere i kapacitet og ressourcer for at køre AMI- og intelligent net-løsninger selv. Forsyningsselskaberne ønsker at drage fordel af handlingsorienterede data af høj kvalitet og have fuld tillid til effektiviteten og sikkerheden af deres driftsmodeller. Endvidere spiller forudsigelighed af omkostninger og minimering af risici i forbindelse med AMI- og intelligent net-teknologien, -integrationen og -udbredelsen en vigtig rolle for selskabernes beslutningstagning.

Der er flere oplysninger om Landis+Gyrs administrerede tjenester på EUW-mikrowebsted: http://eu.landisgyr.com/gridstream-services

Om Landis+Gyr

Landis+Gyr er den førende globale leverandør af integrerede energistyringsløsninger til forsyningssektoren. Virksomheden tilbyder en af de bredeste porteføljer af produkter og tjenester til løsning af komplekse brancheudfordringer og leverer omfattende løsninger som fundament for et smartere forsyningsnet, herunder smart forbrugsmåling, måling på distributionsnettet og automatiseringsværktøjer, belastningskontrol, analyse og energilagring. Landis+Gyr har aktiviteter i over 30 lande på fem kontinenter. Med en omsætning på ca. 1,7 mia. USD beskæftiger virksomheden ca. 6.000 medarbejdere med det eneste formål at hjælpe verden med bedre styring af energi. Yderligere oplysninger findes på www.landisgyr.eu

Kontakter:

Chrystelle Muratel

EMEA Contact
Vice President Marketing EMEA, Marketing & Communications
+41 41 935 6299

Johannes Hackstette

EMEA Contact
Communications and PR Manager EMEA
+49 911 723 8707